Apua maskneen?

18.11.2020

MASKNE

Ootko jo kuullut sanan "maskne"? Termi syntyi, kun maskien käyttö lisääntyi ja sen myötä tuli iho-ongelmia. Varsinainen aknehan ei ole ihan sama asia kuin maskin aiheuttamat epäpuhtaudet, mutta nimenä aika hauska!

Hengitettäessä ilmankosteus nousee ja iho hautuu maskin alla. Tämä aiheuttaa iholle sellaiset olosuhteet, että epäpuhtaudet pääsevät puhkeamaan herkemmin. Maski voi aiheuttaa myös ihoärsytystä, jolloin maski voi hangata ihon jopa rikki.

Mikä avuksi?

Niin kuin ihonhoidossa yleensäkin, niin nyt varsinkin on tärkeää, huolellinen puhdistus oikeanlaisella puhdistustuotteella aamuin illoin. Puhdistustuote ei saa jättää iholle kiristävää tunnetta. 

Nimuen cleansing gel sisältää hedelmähappoja, jotka hellävaraisesti kuorii ja kosteuttaa ihoa. Puhdistusgeelin säännöllisellä käytöllä huomaat ihon muuttuvan tasaisemman väriseksi, epäpuhtaudet katoavat ja iho pysyy kimmoisana.

Toinen maskne epäpuhtauksien hoitoon hyödyllinen tuote on Nimuen hoitoneste. Hoitoneste sisältää myöskin AHA-happoja. Jos kasvojen pesu puhdistusgeelillä aamuin illoin tuntuu liian paljolta, voit aamuisin pestä kasvosi vedellä ja sen jälkeen palauttaa ihon pH-tason hoitonesteen avulla. Hoitoneste sisältää teepuuöljyä, jolla on antibakteerinen ja tulehduksia ehkäisevä vaikutus.

Viikottaiseen rutiiniin on hyvä lisätä kuorinta. Entsyymikuorinta on tehokas mutta hellävarainen kuorinta, jonka voit tehdä 2-3 krt viikossa. Voit levittää kuorinnan kasvoillesi kun menet saunaan ja hieroa ripein pyörivin liikkein kuorinnan ympäri kasvoja, kaulaa ja aina decolteelle asti. 

Kuorinta pehmentää, kuorii ja kirkastaa ihoa. Iho on kuorinnan jälkeen pehmeä ja vastaanottavainen muille tuotteille. Nimuen entsyymikuorinta sisältää appelsiiniöljyä, joka rauhoittaa tulehduksia.

Viimeiseksi, päivittäiseen käyttöön, masknea vastaan tulee huolehtia kosteusvoiteesta. Kun iho on kosteutettu se ´toimii´ paremmin, jolloin epäpuhtauksia ei pääse syntymään niin herkästi. Nimue Day -päivävoide on takuuvarma tuote ihonhoitoon niin heleyttämään, kosteuttamaan kuin suojaamaan ihoa. 

Myös Nimuen Night - yövoidetta voidaan käyttää varsinkin talvisaikaan ns. 24h voiteena. Eli päivä- ja yövoiteen sijaan. Nimue Night -voide sisältää A-, C-, ja E-vitamiineja, jotka toimivat antioksidantteina. Voide kosteuttaa ja pehmittää ihoa sekä tasapainottaa talineritystä. Karite- ja avokadovoi ehkäisee kosteuden haihtumista iholta.