Esittelyssä: Ripsienpidennykset

14.06.2020

Haluan esitellä teille yhden suosituimmista kauneudenhoitoalan palveluista: 

 RIPSIENPIDENNYKSET

Ripsiteknikoksi voi kouluttautua kuka tahansa, eikä se ole osa kosmetologin peruskoulutusta. On siis erittäin tärkeää, että pidennyksiä harkitessasi otat selvää kenelle olet niitä menossa laitattamaan!

Olen itse suorittanut Luxus Lashes - klassisten ripsien ripsipidennyskoulutuksen. Pelkkä koulutus ei takaa laadukasta jälkeä, mutta koulutus takaa ammattilaisten opit, vinkit ja avun sekä laadukkaan tuotesarjan!

Tämä on taito, jonka voi oppia vain tekemällä ja olenkin kiitollinen  kaikille asiakkailleni, jotka ovat ripsiä minulla laitattanut!

Ripsipidennykset on varmasti yksi suosituimmista nykypäivän kauneuspalveluista ympäri maailmaa!

Ripsienpidennykset sopivat kaiken ikäisille ja ne helpottavat arkeasi monella tapaa. Niillä on myös erittäin suuri psykologinen vaikutus. Tunnet itsesi nuorekkaaksi, kauniiksi ja huolitellun näköiseksi ympäri vuorokauden. Ripsienpidennys huoltokin on osa suuren suosion saanutta palvelua. Voit ottaa 'kauneus päikkärit' huollon aikana!

RIPSIPIDENNYKSET ENSIMMÄISTÄ KERTAA

Kun tulet ottamaan ensimmäistä kertaa ripsienpidennykset keskustelemme aluksi siitä, minkä tyyliset ripset haluaisit. Hyvä ripsiteknikko ottaa huomioon aina asiakkaan toiveet suhteessa asiakkaan ripsien pituuteen ja yleiseen kuntoon. Aina ei välttämättä ole mahdollista laittaa niin pitkiä tai tuuheita ripsiä asiakkaalle kuin hän toivoisi. Tällöin voidaan ehdottaa toista tyyliä, jolla voidaan saavuttaa asiakaan haluama ilme, kuitenkaan omia ripsiä vahingoittamatta.

RIPSITYYLIT

KLASSISET

Klassiset pidennykset - tästä kaikki alkoi! Klassisessa tyylissä kiinnitetään yksi ripsikuitu yhteen omaan ripseen. Klassiset pidennykset ovat erittäin luonnollisen näköiset ja sopivat melkein kaikille. Klassiset ripsikuidut ovat yleensä 0,20mm tai 0,15mm paksuudeltaan. Nykyisin suuremmassa suosiossa on ohuempi ja kevyempi eli 0,15mm paksuus. Ohuemmat ripset näyttävät luonnollisemmilta sekä tuntuvat käyttäjästä mukavammalta. Klassisista ripsikuiduista löytyy monia eri kaarevuuksia. (mm. C, C+/CC, D, D+/DD, L, M ) Silmän muoto sekä haluttu ilme määrittelee pitkälti mikä kaarevuus ripsiin valitaan. 

VOLYYMIT

Volyymit tulivat markkinoille klassisten ripsien jälkeen ja niiden suosio on kasvanut hurjasti muutamassa vuodessa. Ne ovat ottaneet paikkansa ripsikäyttäjien keskuudessa ja ovat tulleet jäädäkseen! Lopputulos on huomattavasti tuuheampi kuin klassisissa ripsissä.

Volyymiripsikuidut ovat erittäin ohuita kuituja. Paksuudeltaan volyymikuidut voivat olla 0,07mm, 0,05mm tai jopa 0,03mm. Kuituja ei käytetä niin kuin klassisia kuituja vaan niistä tehdään useamman kuidun viuhka. Viuhkat voivat olla 2-10 kuidun kokoisia. Tästä isompia viuhkoja kutsutaan megavolyymeiksi.

Viuhkat tehdään itse poimimalla haluttu määrä kuituja viuhkaa varten. Monille itse tehdyt viuhkat ovatkin ylpeyden aihe. Itse tehdyt viuhkat ovat uniikit ja niiden tekoon tarvitaan todellista käden taitoa! Markkinoille on kuitenkin tullut myös valmisviuhkoja. Laadukkaat valmisviuhkat on valmistettu käsin. Valmisviuhkat helpottavat ja nopeuttavat ripsiteknikon työtä huomattavasti! 

HYBRIDIT

Hybridi ripset ovat hieman uudempaa tyylisuuntaa. Hybrideissä käytetään klassisia kuituja sekä volyymiviuhkoja. Hybridit eivät siis itsessään ole yksi olemassa oleva ripsikuitu tyyppi. Volyymiviuhkoilla saadaan näyttävyyttä ja tuuheutta ilmeeseen, mutta kun osa ripsistä on klassisia, tuuhea ilme pysyy kuitenkin kevyenä.

Tämä ripsityyli sopii erittäin hyvin niille, joilla saattaa olla aukkoja omissa ripsissä tai ripsiä vähemmän, jolloin klassinen ripsityyli voi näyttää liian vaisulta. Hybridit on myös loistava valinta niille, jotka haluavat tuuheutta, mutta kuitenkin kevyemmän ilmeen kuin volyymeilla tehdessä. 

PIDENNYSTEN ASENTAMINEN

Kun tyyli on päätetty ripset puhdistetaan. Ripset tulee puhdistaa myös kotona säännöllisesti kotihoito-ohjeiden mukaisesti, ripsipidennyksille tarkoitetulla puhdistustuotteella! Näin voit taata parhaimman pysyvyyden ripsillesi. Sen lisäksi volyymiviuhkat pysyvät kauniisti aukinaisina, kun ripsien pesu ja harjaus on mukana omassa arkirutiinissa.

Puhdistuksen jälkeen alaripset suojataan joko teipillä, suojalapuilla tai silikonisilla suojalapuilla. Asiakas saa tämän jälkeen laittaa silmät kiinni ja vaipua kauneus päiväunille!

Usein asiakkaat nukahtavat ripsiä laitettaessa. Tämä on enemmän kuin sallittua, sillä nukkuessa silmäluomet pysyvät rennosti kiinni ja tämä helpottaa ripsiteknikon työtä!

Ripsiteknikko alkaa tämän jälkeen ripsi kerrallaan käymään ripsiä läpi ja kiinnittämään pidennyskuituja. Pidennysten laittoon ja ripsien erotteluun käytetään erilaisia pinsettejä. Tavanomaisin tapa kuitujen laittoon on vuorotella silmiä. Näin ollen työ pysyy tasalaatuisena silmästä silmään, varsinkin jos jostain syystä pidennysten laitto pitäisi lopettaa kesken kaiken. 

Pidennysten laitto ensimmäisellä kerralla kestää n. 2 tuntia.

RIPSIPIDENNYSTEN HUOLTO

Ripset uusiutuvat siinä missä muutkin karvat. Ripsi kasvaa n. 8 viikon ajan, jonka jälkeen se jää "lepotilaan" ja lopulta tippuu pois. Tämän jälkeen kasvaa taas uusi ripsi. Ripsiä tippuu ihmiseltä päivittäin ja tämän takia ripsienpidennyksiä tulee huoltaa 3-4 viikon välein.

Ihmisellä on n. 50-150 ripseä per silmä ja niitä tippuu päivittäin n. 2-5.

Jos ripset asennetaan oikein, ei ole huolta, että omat ripset vahingoittuisivat. Ripsipidennykset eivät koskaan saa koskettaa ihoa ripsirajalla. Pidennysten ei myöskään kuulu tuntua juuri miltään. Jos huoltojen välillä huomaat, että jokin ripsi kiristää, painaa, tuntuu ikävältä tai pistää, on se todennäköisesti asennettu väärin. Jos huomaat irronneen ripsikuidun ja siinä on kiinni useampi kuin yksi oma ripsi, tiedät, että kuitu on asennettu väärin! 


Ripsipidennykset voivat tuoda piristystä arkeesi tai helpotusta aikaisille aamuille. Jotkut haluavat pidennykset lomareissulle. Ne voivat olla osa jokapäiväistä elämääsi tai tärkeän juhlapäivän speciaali palvelu.

Oli syy mikä tahansa, ripsipidennykset ovat tämän ajan 

klassikko kauneudenhoitopalvelu.