Iholuokat

31.05.2020

Nimuen ihoanalyysissa analysoimme ihonluokan. Iholuokat on jaettu neljään eri kategoriaan, ihon oireiden perusteella. Nimuella hoidamme aina ihoa pintaa syvemmältä ja pyrimme pureutumaan oireiden aiheuttajiin sekä korjaamaan, että ennaltaehkäisemään iho-ongelmia. Iholuokan määrittelyn jälkeen teemme yksilöllisen hoitosuunnitelman asiakkaan tarpeiden mukaan.


YMPÄRISTÖTEKIJÖIDEN VAURIOITTAMA IHO

Ympäristötekijät (esim. aurinko, pakkanen, ilmansaasteet) voivat heikentää ihomme hyvinvointia. Usein iholtamme on mahdollista löytää lievempiä ympäristötekijöiden aiheuttamia muutoksia kuten esimerkiksi pintakuivuus, satunnaiset epäpuhtaudet tai pigmentaation epätasaisuus. Pidemmälle edenneet vauriot voivat olla ennenaikaista ikääntymistä, pintaryppyjä, juonteita ja ihon kimmoisuuden alentumista.

Kuinka hoidetaan?

  • Hedelmähappoja sisältävillä kotihoitotuotteilla. AHA-hapot uudistavat ja vahvistavat ihoa.
  • Pyritään säilyttämään ihon kosteustasapaino ja tarvittaessa lisätään täsmätuotteita ongelma-alueille.

Hoitolahoidoissa aloitetaan hapotuskasvohoidot asteittain siirtyen tehokkaampaan käsittelyyn.

ONGELMAIHO

Tyypillisesti ihohuokosten tukkeutuminen ja tulehdukselliset epäpuhtaudet ovat ongelmaihon oireita. Syyt tähän voivat olla moninaiset, mutta useimmiten ongelmat liittyvät ihosolukon uusiutumisen häiriöihin tai talirauhasten toimintaan ja talin koostumukseen.

Kuinka hoidetaan?

  • AHA-happojen lisäksi käytetään BHA-happoja. Betahydroksi eli salisyylihappo on erittäin tehokas puhdistava sekä tulehduksia rauhoittava happo. Hapoilla pyritään huokosten tukkeutumista ehkäiseviin vaikutuksiin.

Hoidoissa pyritään rauhoittamaan ihon tulehdustila. Pyritään palauttamaan ihon luontainen suoja ja ylläpitämään tuloksia niin, ettei ihohuokoset pääse enää tukkeutumaan.

YLIPIGMENTOITUNUT IHO

Ylipigmentoituneen ihon sävy voi näyttää epätasaiselta ja iholla voi esiintyä selkeästikin erottuvia pigmenttiläiskiä. Pigmenttihäiriöt johtuvat yleensä melaniinin liiallisesta muodostumisesta. Sen voi aiheuttaa esimerkiksi aurinko tai kehon sisäiset tekijät.

Kuinka hoidetaan?

  • AHA-happojen ihon sävyä tasoittavan ja ihon hyvinvointia edistävien ominaisuuksien hyödyntäminen.
  • Täsmätuotteet päivä- ja yövoide.

Hoidoissa otettava huomioon, ettei ihoa aktivoida liikaa. Ihon aktivoiminen voi aiheuttaa ihon puolustusreaktion, joka lisää ei haluttua pigmentaatiota.

HERKISTYNYT IHO

Herkistyneessä ihossa ihon luontainen suoja on heikentynyt, jonka takia herkistynyt iho voi reagoida ulkoisiin ärsykkeisiin (esim. pakkanen, sauna, kosketus, mekaaninen rasitus jne.) normaalia helpommin. Ihon suojan heikkenemisen syynä voi olla monet erilaiset tekijät kuten stressi, heikentynyt terveydentila, erilaiset lääkkeet tai sopimattomat ihonhoitotuotteet.

Kuinka hoidetaan?

  • Ihon luontaisen suojan vahvistaminen
  • Kosteustasapainon ylläpitäminen

Hoidon ensimmäinen vaihe on saada herkistyneen ihon luontainen suoja kuntoon. Nimuella on herkälle iholle omat tuotteet, joita käytetään niin kauan, kunnes ihon kunto on parantunut ja on valmis ottamaan vastaan vahvempia hoitotuotteita.


Ihonhoidon tuloksellisuus perustuu säännöllisyyteen sekä hoitosuunnitelman noudattamiseen. Hoitolassa voimme tehdä tehokkaita hoitoja ja näin ollen tehostaa ihon kunnon paranemista. Kuitenkin kaikkein tärkein vaihe ihonhoidossa on kotihoidon noudattaminen.

Iho on isoin elimemme ja siitä on syytä pitää huolta. Ihonhoito ei ole pelkästään esteettistä kauneuden hoitamista. Ihomme välittää meille monia viestejä elintoimintojemme kunnosta ja jopa sairauksista.

Ihonhoito voi olla hetki arjen ylellisyyttä, jolloin hoidot itseäsi fyysisesti ja henkisesti.