Kädet ja Kynnet

06.07.2020

Kädet

Käsien ihoa on hyvä muistaa huoltaa ja hoitaa. Käsiä on helppo hoitaa kotona säännöllisellä rasvauksella, mutta välillä kädetkin kaipaa hieman tehokkaampaa hoitoa. Hoitolassa voimme tehdä käsille erilaisia kosteuttavia, korjaavia ja ihoa pehmentäviä hoitoja kuten naamioita tai parafiinihoitoja! Kasvohoidon yhteydessä voimme laittaa naamion myös käsillesi.

Sanotaan, että kädet paljastavat naisen iän! Esimerkiksi aurinko aiheuttaa käsien ennen aikaista vanhenemista ja niissä voi ilmetä ryppyjä sekä maksaläiskiä. Tältä voi välttyä kun muistaa levittää aurinkosuojavoiteen myös kämmenselkiin! 

Jos kädet pääsevät kuivumaan liikaa, voi niihin pahimmassa tapauksessa tulla kipeitä haavoja. Syksyä kohden, kun ilmat alkavat viilentymään, on erittäin tärkeää käyttää hanskoja ja muistaa säännöllinen käsien kosteutus. 

Jatkuva desinfiointi ja käsien pesu rasittaa käsien ihoa myös. Voit hoitaa käsiäsi "kasvohoidon tapaan" myös kotona, esimerkiksi näin: 

Aloita käsien pesulla ja tee sen jälkeen kuorinta. Kuorinnan jälkeen käy kädet läpi hoitonesteellä. Levitä kosteuttava naamio käsillesi tai reilu kerros käsivoidetta. Naamion jälkeen levitä vielä käsivoide käsillesi. 

Tälläinen hoito kannattaa tehdä illalla viimeisimpänä, jottei käsiä tarvitse enää pestä hoidon jälkeen. Voit myös yön ajaksi laittaa paksun kerroksen hoitavaa käsivoidetta käsillesi ja puuvillahanskat päälle.

Kynnet

Erilaiset kynsipalvelut ovat olleet pitkään suuressa suosiossa. Manikyyrit ja käsihoidot ovat vaihtuneet rakennekynsiin ja geelilakkauksiin. Eikä ihmekään! Geelilakkaus luo kauniin kiillon omalle kynnelle ja kesto on tavallista kynsilakkaa huomattavasti parempi. Rakennekynsillä taas saadaan aikaiseksi mitä uskomattomampia koristeluita, tyylejä, värejä ja erilaisia pituuksia. Rakennekynnet voivat myös tuoda helpotusta kynsien pureskeluun, katkeileviin kynsiin ja muihin kynsiongelmiin. 

Oikein muotoillut ja kauniisti lakatut kynnet tuovat huolitellun ilmeen käsillesi.

Jeff Pink kehitti "The Natural Look" -tyylin Hollywood leffatähtien asuvaihtoja nopeuttamaan ja myöhemmin tyyli levisi Pariisin catwalkeille. Nimi muutettiin "Ranskalainen manikyyri".

GEELILAKKAUS

Geelilakkaus on kuin kynsien lakkaus kynsilakalla, mutta geelilakat kovetetaan UV- tai LED-uunissa. Kovettamisen jälkeen lakkaus ei voi enää suttaantua samalla tavalla kuin kynsilakan kanssa usein käy. Geelilakoista löydät varmasti itsellesi mieluisan värin! On nudea, punaista, glitteriä, helmiäistä, metallista ja vaikka mitä muuta! Ja aina on mahdollista saada klassikko ranskalainen manikyyri. 

Geelilakkauksessa aloitamme oman kynnen "karhennuksella". Kynsi käydään kevyesti viilalla tai bufferilla läpi ja poistetaan kiiltäväpinta kynneltä. Kynsinauhat siistitään kynsinauha työkalulla, poralla ja/tai kynsinauhaleikkureilla. Tämän jälkeen kynnet vielä viilataan haluttuun muotoon.

Kynnelle levitetään ensimmäiseksi primer. Tämä "kuivattaa" kynnen ja poistaa vielä mahdollisen rasvaisuuden kynnen pinnalta. Sen jälkeen merkistä riippuen, voidaan laittaa toinen aine joka tuo geelilakkaukseen pysyvyyttä.

Ensimmäinen pohjageeli kerros levitetään ja se kovetetaan UV- tai LED-uunissa. Nykyiset LED uunit ovat käsien iholle parempia sekä ne kovettavat geelit huomattavasti nopeammin kuin UV-uunit.

Pohjageelin päälle levitetään värigeeli tarvittava määrä ja se kovetetaan uunissa. Värin päälle tulee vielä päällysgeeli, joka viimeistelee lakkauksen ja antaa sille lopullisen kiillon!

Geelilakkaus säilyy kynsissä 2-3 viikkoa.

Geelilakat voidaan poistaa asetonin tai kynsiporan/-viilan avulla.