Kuinka mä päädyin Kauneuskoulutus Baroqueen?

21.07.2020

Viime vuona tähän aikaan olin innoissani, sillä elokuussa alkaisi vihdoinkin kosmetologi koulu, josta olin jo vuosia haaveillut! Pääsisin vihdoinkin toteuttamaan pitkäaikaista unelmaa ja ura haavettani.

Kosmetologia on oppi kauneuden säilyttämisestä ja kohentamisesta(wikipedia) 

Olen aina tykännyt kauneudenhoidosta tavalla tai toisella. Olen tykännyt laittautua, minulla on ollut hiustenpidennyksiä, rakennekynsiä, ripsipidennyksiä jne. Olen tykännyt hoitaa ihoani ja tehdä erilaisia kasvonaamioita ja jalkahoitoja kotona. Kaikenlaiset uudet purkit ja purnukat ovat aina herättäneet innostusta. Sokkarin 3+1 päivää laarit on kahlattu läpi, eikä tyhjin käsin ole koskaan tarvinnut lähteä!

Minulle kauneudenhoito on ollut omaa-aikaa, akkujen lataamista ja hyvinvoinnista huolehtimista.


Silti innostus kosmetologin ammattiin ei ole varsinaisesti tullut ihonhoidon kautta.

Muistan, kun olimme vuosia sitten, koulukavereiden kanssa ostamassa opettajallemme lahjakorttia erääseen kauneushoitolaan. Kun astuin tähän hoitolaan sisälle, minulle tuli heti todella rauhallinen ja levollinen olo. Mietin mielessäni, "Wau, miten ihanaa olisi, jos saisi joka päivä tulla tälläiseen työympäristöön, hemmottelun ja rauhoittumisen keitaaseen!" Ja tuo tunne on jäänyt niin elävästi mieleeni, että olen siitä asti haaveillut kosmetologin ammatista.

Olen vuosia etsinyt kosmetologin koulupaikkaa on/off. Yleensä päädyin aina samoihin lopputuloksiin, ettei oikeanlaista paikkaa vain ole olemassakaan.


Mutkia on tullut matkaan monet monet kerrat ja oikean koulutuksen löytäminen on ollut vaikeaa. Ammattikouluun hakeminen ei ollut hyvä vaihtoehto minulle, sillä minulla oli jo toisen asteen koulutus. Tämä siis vaikeuttaisi ammattikouluun pääsyä, sillä kosmetologin alalle on todella iso tunku ja vain harvat edes juuri yläkoulusta valmistuneetkaan pääsevät opiskelemaan kauneudenhoitoalaa. Ylempi koulutus taas olisi estenomin tutkinto, mutta se ei olisi hoitolatyötä laisinkaan, joten sekään ei tuntunut oikealta vaihtoehdolta.

Etsin monesti erilaisia kursseja, joita olisin voinut suorittaa töiden ohella, mutta ei niitäkään tuntunut olevan. Kurssit olivat lyhyitä 1-2 päivän kursseja. Yleisimpiä olivat meikkaus ja maskeeraus kurssit, jotka maksoivat satoja, jopa tuhansia euroja ja olivat monen sadan kilometrin päässä, joten ei sekään oikein tuntunut olevan hyvä vaihtoehto.

Mieleeni tuli, että ehkä voisin hakea kosmetologiksi oppisopimuksella! Se ei olisi rahallisesti niin iso lovi omiin tuloihin, pääsisin heti tekemään käytännön työtä ja mahdollisesti saisin jopa työpaikan opiskeluideni jälkeen! Noh, soiteltuani läpi lähes jokaisen Jyväskylässä olevan kauneushoitolan, vastaus oli kaikissa sama: "Meillä ei ole tiloja/resursseja/eikä aikaa opettaa".

Aikaa kului, enkä vieläkään ollut löytänyt koulupaikkaa. Satunnaisesti googletin eri mahdollisuuksia, mutta tuloksetta. Kunnes eräänä päivänä löysin Jyväskylän ammattikoulun eli Gradian sivuilta, että sinne oli tullut uudet kauneudenhoitoalan koulutukset. Ja siellä tosiaan oli vaihtoehto jo ammattiin valmistuneille aikuisopiskelijoille. JES! Aivan mahtavaa, mä tein hakemuksen viipymättä ja olin aivan onnesta sekaisin, kun vihdoinkin koulupaikka on avautunut missä mä pääsisin toteuttamaan mun unelmaa...

Hakuprosessin aikana aloin selvittämään miten koulun ja työn yhdistäminen käytännössä onnistuisi ja kuinka pystyisin taloudellisesti pärjäämään opiskelujeni ajan. Lopputulema oli se, ettei mulla yksinkertaisesti olisi ollut varaa lähteä täysipäiväiseksi opiskelijaksi ja tämän takia jouduin jättämään haku prosessin kesken.

Nyt mua alkoi jo ottaa päähän, ettenkö mä todella voisi IKINÄ päästä mun unelmien koulutukseen ja olla tulevaisuudessa kauneudenhoitoalan ammattilainen??Luonteeltani olen ongelmanratkaisija ja mun on pakko miettiä ja kokeilla kaikki keinot ja yrittää kaikkeni ennen kuin suostun luovuttamaan.

Ja onneksi en luovuttanut! 


Kuin tyhjästä, yht´äkkiä mun googlettaminen tekikin tulosta. Löysin nimittäin Tampereella sijaitsevan Kauneuskoulutus Baroquen. Baroquen kotisivuilta löysin tietoa koulutuksesta ja kouluttajasta sekä listauksen vuoden kursseista ja aloin taas innostumaan! Mä kävin Baroquen nettisivut ja kurssilistaukset varmaan 10 kertaa läpi ja yritin lukea kaiken mahdollisen tiedon tästä koulusta. Baroquella on myös instagram, josta kävin kurkkimassa miltä koulu ja opiskelijat näyttävät ja näkyisikö siellä heidän tekemiään oppilastöitä.

Se mikä mut sai kiinnostumaan Kauneuskoulutus Baroquesta oli se, että löysin vastaukset kaikkiin mun "ongelmiin".

Eli koulupaikan ja opetuksen kriteerit vastas just sitä mitä mä olin etsinyt. Koulutus on suunnattu aikuisille, sä voisit itse määritellä mitkä kurssit käyt vai suoritatko koko tutkinnon, opiskelu on joustavaa ja koulutuksen pystyi maksamaan osissa! Aivan täydellinen ratkaisu siis mun tarpeisiin. Otin kouluttajaan Hannele Aallokseen yhteyttä ja me sovittiin tapaaminen koululla. Ja siitä se kaikki sitten lähti. 

Ekoilla kurssipäivillä mä mietin itsekseni, että 

"Nyt sä oot vihdoinkin täällä ja tää on just oikea paikka".

Olin ja olen edelleen niin onnellinen, että löysin tän koulutuksen. Ei olisi paremmin voinut mennäkään! Koulutus on just sellainen mikä sopii mulle tosi hyvin, eli suurimmaksi osaksi meillä on käytännön harjoittelua ja sopivassa suhteessa teoriaa. Hannele on tosi hyvä opettaja, sillä hänellä on itsellään ollut kauneushoitola. Eli opit tulevat täysin ammattilaiselta, joka tietää, millaista on olla yrittäjä kauneudenhoitoalalla ja mitä se vaatii! Koska omakohtainen kokemus puhuu puolestaan, keskitytään vaan ja ainoastaan ollennaiseen.

On myös tosi kiva, että kaikki oppilaat ovat tosi motivoituneita. Osalla on myös jo oma yritys. Siellä oppii jo ihan toisiltaankin paljon asioita yrittäjyydestä, verkostoitumisesta, kauneudenhoitoalasta ja asiakaskokemuksista ja ihan kaikesta!

Oon ollut tosi yllättänyt myös siitä, miten oikealta tää on tuntunut. Mä oon vähän niin kuin "mututuntumalla" ajatellut, että kosmetologi voisi olla se mun juttu. Ja täähän on! Tykkään kaikesta mitä me ollaan opiskeltu ja työpäivät kauneuden parissa on nykyään mun intohimo.

Tästä koko prosessista mä haluan ottaa esiin vielä sen, että kaikella on tarkoitus ja vaikka vastoinkäymisiä tulee, ne tuo yleensä vaan jotain paljon parempaa tilalle!

Kiitos Kauneuskoulutus Baroque ja Hannele Aallos!