3 Tärkeintä ihonhoitotuotetta

11.05.2020


PUHDISTUSTUOTE

Puhdistustuote on ihonhoidon tärkein tuote! Iho tulisi puhdistaa aamulla sekä illalla, meikkasit tai et. Oikean puhdistustuotteen valitseminen onkin erityisen tärkeää sillä väärästä puhdistustuotteesta saattaa johtua ihon pintakuivuus, satunnaiset näpyt, mustapäät ja tukkeumat. Pelkällä puhdistustuotteen vaihdolla voit huomata eron ihossasi jo parissa viikossa.

Kuinka valitsen oikean puhdistustuotteen?

Jos puhdistustuotteiden pH ei tue ihon luontaista pH arvoa vaan on liian korkea, iho tuntuu kireältä ja kuivalta heti puhdistuksen jälkeen. Ihon luontainen pH on n. 4,5-5. Usein puhdistustuotteet ovat liian emäksisiä, eli pH on silloin liian korkea (7 tai yli). Yritin itse googlettaa yleisimpien marketti tuotemerkkien pH-arvoja, mutta harmikseni en oikeastaan löytänyt vastausta yhteenkään tuotteeseen. Jos haluat varmuuden tuotteidesi pH-arvoista, kannattaa ihonhoitotuotteiden hankita tehdä kauneushoitolasta, jossa voit varmistaa tuotteiden pH-arvon kosmetologilta.

KUORINTA

Kuorinnalla poistat ihon pinnalta kuolleen ihosolukon, jolloin kosteusvoiteet, naamiot ja seerumit pääsevät vaikuttamaan ihollasi paremmin. Kuorinta kirkastaa ja raikastaa ihoasi. Kuorinnan jälkeen iholla tulisi olla kevyt ja raikas tunne. Jos ihosi tuntuu kiristävältä tai siinä on kirvelevää tunnetta, kuorinta on ollut liian voimakas. 

Kuorinta on ihotyypistä ja tuotteesta riippuen hyvä tehdä 1-3 kertaa viikossa. Säännöllinen ihon kuoriminen auttaa myös siihen, että meikki levittyy iholle tasaisesti. Jos meikkisi näyttää hilseilevältä tai ihosi rasvoittuu helposti, säännöllinen kuorinta voi olla apu näihin ongelmiin!

Raekuorinnat

Raekuorinnat sisältävät nimensä mukaan pieniä rakeita, jotka vaativat mekaanisen liikkeen (sormilla pyörittelyn), jotta kuorinta tehoaa. Ole tarkkana, ettet työstä kuorintaa ihollasi liian voimakkaasti. Mekaaninen rasitus ihollasi voi jopa rikkoa ihonpinnan. Ihanteellinen raekuorinta olisi siis sellainen, jonka rakeet liukenevat veteen. Kostuta sormiasi vedessä ja voit näin säädellä kuorinnan voimakkuutta!

Entsyymikuorinnat

Entsyymikuorinnoissa hedelmien entsyymit pilkkovat kuollutta ihosolukkoa. Entsyymit toimivat iholla itsestään mutta kuorintaa voi tehostaa sormilla pyöritellen. Entsyymikuorinta ei sisällä rakeita, joten pelkoa liiallisesta mekaanisesta rasituksesta ei ole. Tämä on tehokas, mutta kuitenkin hellävarainen kuorinta kaikille ihotyypeille!

Hedelmähappokuorinnat

Hedelmähappokuorinnat ovat kaikista tehokkaimpia kuorintoja ja niillä on useita positiivisia vaikutuksia ihon kuntoon. Hedelmähapot vauhdittavat ihon uusiutumista, vahvistavat ihon läpäisyestettä, poistavat tukkeumia, madaltavat ryppyjä, parantavat aineiden imeytymistä ja vaikka mitä muuta! Hedelmähapot ovat ihonhoidon kannalta erittäin suotuisia ainesosia. Suosittelen kuitenkin, että aloitat happokuorintoihin tutustumisen kosmetologilla.

KOSTEUSVOIDE

Kosteutettuna iho näyttää täyteläisemmältä ja tasaisemmalta. Ihon väri on elinvoimainen ja ihon pinta kimmoisa. Kosteutta ihoon saadaan myös säännöllisillä kasvohoidoilla, naamioilla sekä seerumeilla ja öljyillä.

Kesällä iho on vahvimmillaan eikä välttämättä tarvitse niin runsasta ja ravitsevaa voidetta kuin esimerkiksi talvella. Jos taas voiteen levittämisen jälkeen tuntuu, ettei voiteesta ole enää jälkeäkään, voi olla, että ihosi kaipaa tuhdimpaa kosteusvoidetta.

Kosteusvoiteessa voi olla kosteuttavien raaka-aineiden lisäksi erilaisia vitamiineja sekä ihoa eheyttäviä, tulehduksia estäviä ja ihon yleiskuntoa parantavia ainesosia. Se mitä voiteissa ei tarvitsisi olla, on lisätyt hajusteet. Hajusteilla ei ole ihonhoidon näkökulmasta mitään iholle hyödyllisiä ominaisuuksia.

Ihonhoidon top 3

Näiden ihonhoidon top 3 tuotteiden avulla voit rakentaa itsellesi tuloksellisen ja ylellisen ihonhoitorutiinin, jolloin ihosi voi hyvin. Jos koet, että ihosi voisi olla paremmassakin kunnossa, tarkista ensimmäisenä puhdistustuotteesi. Jos meikkisi ei levity tasaisesti tai tuntuu hilseilevän pois, lisää viikottainen kuorinta ja tarpeeksi kosteuttava voide ihonhoitorutiineihisi!  

Muistilista:

  • Valitse puhdistustuote jonka pH on mahdollisimman lähellä ihon omaa pH-arvoa eli pH4,5-5.
  • Säännöllisellä kuorinnalla pidät ihosi vastaanottavaisena seerumeille sekä kosteusvoiteille. Kuollut ihosolukko ei jää ihonpinnalle tukkeeksi vaan iho pääsee hengittämään. Kuorinnasta ei saa jäädä kiristävää tunnetta ihollesi.
  • Valitse kosteusvoiteeksi hoitava voide, laadukkailla raaka-aineilla, joka vastaa ihosi tarpeita.